***       Водещите вечерни новини       на 25 октомври 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 25 октомври 
Коментари Харесай

Водещите новини! Засилени мерки за сигурност в София на места, посещавани от граждани на Израел. Германия улесни депортирането


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 25 октомври   

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че Украйна ще отвърне на удара на Русия тази зима и няма да бъде единствено в отбранителна позиция, в случай че Москва предприеме въздушна офанзива, целяща да сковава националната енергийна мрежа, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

„ Подготвяме се терористите да нанесат удари по енергийната инфраструктура. Тази година освен ще се пазиме, само че и ще отговорим “, написа Зеленски в „ Телеграм “. 

Русия, която дефинира енергийната инфраструктура като законна цел, нанасяше постоянни въздушни удари на далечни дистанции предходната зима, употребявайки стратегически бомбардировачи и военни кораби, с цел да изстрелва крилати ракети от стотици километри. 

***

От Столична дирекция на вътрешните работи поддържат и връзка с разследващите служби, с цел да могат да разполагат с изпреварваща информация за хора, които биха направили провокации у нас след нападението на Хамас над Израел.

„ Екипи от Столична дирекция на вътрешните работи от Главна дирекция " Жандармерия " и СОБТ, които обезпечават сигурността на голям брой обекти на територията на София, на които се събират, образоват, работят жители на Израел ", съобщи ст. комисар Николов.

Специално внимание от столичната полиция отделят и на региона към Централна гара, където има събрани повече хора от арабски страни “.

***

„ Въведената наскоро такса за импорт и пренос на съветски газ през България няма да се отрази отрицателно на европейските консуматори. Тя ще засегне само облагите на „ Газпром “ “. 

Това чуха посланиците на страните от Европейски Съюз от премиера акад. Николай Денков, вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, министрите на финансите и на енергетиката Асен Василев и Румен Радев. 

„ Европейски Съюз не би трябвало да е подвластен от съветския газ. Не е възможно с парите на европейските данъкоплатци да се финансира войната на Русия против Украйна “, съобщи акад. Денков. Той напомни, че през последните години е свършена доста работа, с цел да може Европа да получава газ от разнообразни източници. 

***

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет образува дисциплинарно произвеждане против районния прокурор на София Невена Зартова.

Предложението бе направено от заместник-главния прокурор Мария Павлова. То бе направено въз основа на отчет от тематична проверка на работата по организацията, управлението и контрола на активността на Софийската районна прокуратура (СРП) от 1 януари 2022 година -  до 31 юли тази година.

***

Италианският вицепремиер Матео Салвини осъди думите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за палестинската радикална формация " Хамас " като " гибелни и отвратителни ", съобщи Ройтерс.

Салвини ще предложи на италианския министър на външните работи Антонио Таяни да извика турския дипломат в Рим, заяви в изказване канцеларията на вицепремиера.

***

„ Страната ни би трябвало да преразгледа връзките си Турция ", това сподели израелският министър на културата Мики Зохар, съобщи основаната в Еврейската страна медия мигнюз.

Думите на члена на кабинета на Бенямин Нетаняху пристигнаха след турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че терористичната палестинска формация Хамас е освободителна група.

„ Ердоган поддържа тероризма. Ето за какво Държавата Израел би трябвало да преразгледа връзките си с Турция “, сподели Зохар.

***

Израелската полиция е задържала общо 110 души за подстрекаване към принуждение и тероризъм от началото на войната с ислямисткото придвижване Хамас на 7 октомври, съобщи ДПА.

От началото на войната против ислямисткото придвижване, което ръководи линията Газа, полицията ускорява наблюдението на хора, които подстрекават към принуждение и поддържат Хамас.

***

„ Жените дружно с техен съизвършител, представял се за доктор, са измъкнали 18 000 евро от жена (на 63 години), живееща в региона на северния град Килкис ".

„ Ало-измамничките и техният съизвършител са се обадили на стара жена и споделили, че нейна внучка е потърпевша в учебното заведение. Мошениците под претекст здравна помощ са отмъкнали от дамата 1800 евро “.

***

Законопроектът, който би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание, с цел да влезе в действие, планува увеличение на оптималната дълготрайност на предварителното задържане от 10 на 28 дни и най-много улеснение на депортирането на лица, които са членове на незаконна организация. 

Той също по този начин позволява претърсването на жилища за документи, които разрешават на чиновниците да открият изрично самоличността на обещано лице, и отстранява задължението на управляващите да уведомяват авансово за депортации в някои случаи.

***

Автомобилът, който по-рано през днешния ден бе хванат с 55 кг кокаин на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капъкуле “, е на бразилското посолство в София, научи „ 24 часа “.  

Колата с дипломатически номер пристигнала на „ Капъкуле “ откъм българския граничен пункт „ Капитан Андреево “.

При инспекцията намерили в автомобила дрогата, която била разпределена в 52 пакета, укрити на разнообразни места.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР